Fan van Plan Toys!

Fan van Plan Toys!

Fan van Plan Toys!

Dat ik als eigenaar van een Houten Speelgoedwinkel fan ben van Houten Speelgoed is natuurlijk overduidelijk. Maar waarom ik juist fan ben van het prachtige speelgoed merk Plan Toys, vertel ik jullie in deze blog.

Het liefste zou ik alleen maar eco-logische en duurzame producten in mijn winkel willen verkopen maar daar is de speelgoedmarkt nog net helemaal op gericht. Gelukkig zijn er wel al een aantal merken die hier aandacht aan geven en komen er steeds meer bij. Plan Toys is daar dus een van. Zo maakt Plan Toys niet alleen duurzaam en verantwoord speelgoed dat een bijdrage levert aan de ontwikkeling van onze kinderen. Ze houden ook rekening in hun hele productieproces met een duurzame maatschappij. Hoe geweldig mooi is dat!

Duurzaam
Zo werkt PlanToys continu aan het ontwikkelen van haar producten met als hoogste doel: het positief bijdragen aan onze wereld. Ze zijn doorgegroeid van een groen naar een duurzaam bedrijf, dit alles op basis van Sustainable Play. Dit is de basis voor hoe hun speelgoed creatieve gedachten stimuleert en kinderen dichter bij de natuur brengt. 

De stappen die Plan Toys neem over het materiaal van de speelgoed producten vind ik bijzonder mooi. Het speelgoed wordt namelijk gemaakt van natuurlijke rubberbomen die geen latex meer produceren. Het hout wordt zuiver gehouden door, drie jaar voordat ze de bomen kappen, te stoppen met het gebruik van kunstmest. Het andere toegevoegde hout, Planwood, is veilig en duurzaam materiaal van hoge kwaliteit. Het past in harmonie met het rubberhout.

Vrij van chemicalien
Om het hout krachtig en sterk te maken, gebruikt Plan Toys een oven-droog proces dat volledig vrij is van chemicaliën. Bij het in elkaar zetten van de speelgoed items maken ze gebruik van een speciale gecertificeerde, E-Zero formaldehyde-vrije lijm.

Om het speelgoed kleur te kunnen geven gebruiken ze kleuren op waterbasis. Dit zijn uitsluitende kleurstoffen die vrij zijn van lood en andere zware metalen. Voor de gedrukte materialen, hierbij moet je denken aan verpakkingen en folders, wordt gerecycled papier en speciale Soya inkt gebruikt. Soya inkt is veel gemakkelijker biologisch afbreekbaar en kan daardoor veel efficiënter worden gerecycled dan de standaard chemische inkt.

Productieproces
De stukjes resthout welke ontstaan in het productieproces, worden in de Plan Toys Biomass generator omgezet naar energie voor de hele Plan Toys fabriek en omliggende dorpen.

Ecologische-efficient produceren
Plan Toys is een CO2 neutraal bedrijf. In het afgelopen jaar produceerden ze ongeveer 2,5 miljoen stuks speelgoed waarbij 2.569.373kg aan CO2 vrijkwam. Daarom plant Plant Toys elk jaar meer dan 9000 bomen. Deze bomen helpen weer om ruim 2.700.000 CO2 te absorberen.

Kortom 
Een prachtige gedachte toch? Dit alles bij elkaar maakt dat ik fan ben van Plan Toys! En nu jij deze blog hebt gelezen kijk je een volgende keer misschien wel anders naar een Plan Toys product wanneer je het in je handen hebt.  

Een groot gedeelte van de Plan Toys collectie verkopen we in onze winkel in Vries. Hiervan staat er een gedeelte online in onze webshop. Onder deze blog vind je een overzichtje van een aantal producten. Heb je interesse in een product van Plan Toys maar hebben wij het even niet op voorraad? Dan bestellen we het voor je!
Stuur gerust een mailtje naar info@windekindspeelgoed.nl

Posted on 18-01-2018 by Floortje Hobma-Sijtma First category 0 456

Geef een reactieLaat een berichtje achter

Je moet Ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Blog categorieën

Laatste reacties

Geen reacties

Zoeken in de blogs

Vorige
Volgende

Geen producten

Nog te bepalen Verzending
€ 0,00 BTW
€ 0,00 Totaal

Prijzen zijn inclusief BTW

Afrekenen